Møte med arbeidsdepartementet

Tolkeforbundets leder, Lina Solheim, og sekretær, Anine Johannesen, har i dag vært i møte med statssekretær, Cecilie Bjelland, i Arbeidsdepartementet.

Arbeidsdepartementet ønsket et møte for å bli kjent med Tolkeforbundet som organisasjon, og få klarhet i hva vi mente må til for at tjenestene som ytes skal bli bedre. Vi trakk frem blant annet lønns- og arbeidsvilkår for frilans- og fast ansatte tolker, og behov for flere faste stillinger.

Arbeidsdepartementet er nå i en prosess hvor de vil kartlegge tolkeområdet, og vi opplevde at de var interessert i å høre på våre innspill og nå virkelig ser på hvordan tjenestene kan bedres til nytte for brukerene og tolkene.